Info zona

Odjeća i obuća za ljude u pokretu

Humanitarna pomoć u obrani dostojanstva

26.04.2020 13:10
Slika
 
Od septembra 2019. godine Centar za pružanje usluga u zajednici PUŽ je jedna od organizacija koja osigurava distribuciju neprehrambenih artikala za ljude u pokretu koji se nalaze u Tuzli. 

U ovom periodu značajna podrška u donacijama je došla od Švicarske nevladine organizacije "Amel - be human help others". Amel prevedeno sa arpaskog znači nada, stoga je njihova glavna misija je pružati nadu u teškim trenutcima za ljude kojima pomažu.

Amel u partnerstvu sa još jednom organizacijom Borderfree Association je prikupio i dostavio značajnu donaciju odjeće, obuće, predmeta za boravak na otvorenom te higijenskih predmeta koji su se distribuirali kroz Freeshop naše organizacije. 

Kroz ovu akciju u periodu od januara do marta 2020. preko 650 ljudi u pokretu je dobilo ono što im je nedostajalo, ali iznad svega dostojanstvo koje dolazi iz mogućnosti pristupa čistoj odjeći i kvalitetnoj obući. 

Centar za pružanje usluga u zajednici PUŽ nastavlja svoje aktivnosti pružaja pomoći ljudima u pokretu i radujemo se budućoj saradnji sa našim partnerima na ovoj akciji.
0 0