Info zona

Promoviranje kulture sigurnosti i poštivanja

Radionica za osoblje partnerskih organizacija

16.09.2020 19:44
Slika
 

Radionica  Promoviranje kulture sigurnosti i poštivanja  je održana16.09.2020. u Tuzli, a sudionici treninga su bili uposlenici organizacija Centar PUŽ, Merhamet, Caritas BiH i MFS-EMMAUS-a.


CRS  je ovim treningom želio ojačati znanje i vještine osoblja partnerskih organizacija i promovirati kulturu sigurnog okruženja za humanitarne radnike i korisnike u okviru projekta "Interventna podrška migrantima u BiH". Kako bi podržao partnere i naglasio važnost principa zaštite i zaštitnih mjera u okviru projekta, CRS BiH je organizirao radionicu za osoblje partnerskih organizacija u upravljanju interventnim projektima u skladu s načelima zaštite i zaštitih mjera, te dobrobiti osoblja.

 Radionica ima za cilj osigurati da:

  • se sudionici posvete ključnim principima zaštite i zaštitih mjera koje su važne za rad s migrantima,
  • se osnaže komunikacijske vještine sudionika s ciljem ublažavanja kulturoloških razlika u radu s migrantima,
  • sudionici identificiraju aktivnosti kojima podržavaju svoju dobrobit korištenjem internih (osobnih) i vanjskih resursa (radno okruženje i kolege).

Specifične teme zasnivaju se na LNRA rezultatima i uključuju:

  • Praktičnu primjenu CRS-ovih principa za promoviranje kulture sigurnosti i poštovanja i kodeksa ponašanja, a koji su relevantnih za jačanje kapaciteta partnerskih organizacija,
  • Pronalaženje rješenja kod izazova u radu partnerskih organizacija usredotočujući se na komunikacijske vještine i rad s korisnicima koji imaju različito kulturno porijeklo,
  • Razumijevanje važnosti suočavanja sa stresorima i različitim izvorima stresa, koje osoblje može koristiti za osiguravanje svoje dobrobiti.
0 0