Info zona

Održan sastanak Mreže podrške mladima u sukobu sa zakonom

 

09.05.2019 01:09
Slika
 
U četvrtak 09.05.2019. godine, u prostorijama Odgojnog centra u Tuzli održan je stručni sastanak Mreže podrške mladih u sukobu sa zakonom. Organizatori sastanka su Centar za pružanje usluga u zajednici “Puž” i  Edukacijsko -rehabilitacijski fakultet, Univerziteta u Tuzli, odsjek Poremećaji u ponašanju.

Cilj sastanka je jačanje kapaciteta institucija uključenih u rad sa mladima u sukobu sa zakonom kroz razmjenu iskustava, s fokusom na značaj procjene maloljetnika, prikupljanje podataka i dokumentacije. Prigodnim predavanjem, prisutnima se obratio direktor Odgojnog centra Tuzla,  Denis Husić.

Uz aktivno sudjelovanje predstavnika drugih institucija, ovaj sastanak je doprinijeo poboljšanju sistema podrške mladima u sukobu sa zakonom.

Podsjećamo, Mreža podrške mladima u sukobu sa zakonom nastala je kao dio programa Centra uz finansijsku podršku europskog projekta "At-Risk Youth Empowerment Network" i predstavlja resurs u lokalnoj zajednici  putem kojeg se  ostvaruje međuinstitucionalna saradnja u svrhu pružanja usluga korisnicima, sačinjen sporazumno od okupljenih institucija i organizacija – pružalaca usluga socijalne zaštite, namijenjen podršci mladima u sukobu sa zakonom u procesu osamostaljivanja, javnog zastupanja i zagovaranja interesa mladih u sukobu sa zakonom.
0 0