Info zona

Pakistan je jučer igrao polufinale SP u kriketu, a navijače je imao i u Tuzli

Svjetsko prvenstvo u kriketu 2022 u Drop-in centru

11.11.2021 20:33
Slika
 

U Drop-in centru (Centar za pružanje usluga u zajednici Puž) sinoć je vladala prava kriketmanija. Naime, pravi kriketljupci znaju da je trenutno u toku Svjetsko prvenstvo u kriketu, a sinoć je bila posebna utakmica za finale između Pakistana i Australije.

Djelatnici Drop-in centra odlučili su pripremiti iznenađenje za momke iz Pakistana koji borave u Tuzli, da li kao tražitelji azila ili jednostavno na ulici, bez sigurnog krova nad glavom.

– Sve je bilo isplanirano u tajnosti, pod izlikom jedne od sedmičnih akcija podjele vreća za spavanje, zimske obuće i odjeće, samo da bi saznali da ih zapravo  čeka uživanje u sigurnom i toplom prostoru, uz osvježenje i pizzu i navijanje za njihovu najdražu reprezentaciju (a na kraju i obećani NFI), navode iz Drop-in centra.

Zahvaljujući podršci iz Udruženja “Snaga Žene” Tuzla pripremljene su unaprijed zastave  i rekviziti s kojima su mogli navijati, a ekipa Drop-in centra je pripremila hranu.

Večer je uistinu bila domaćinska, i lijepo je bilo vidjeti da svakodnevni problemi su barem na par sati bili zaboravljeni.

Pakistan je nažalost izgubio, ali momci kažu da im je bilo važno osjetiti se barem dijelom tog Pakistana kojeg su napustili.

Drop-in centar je siguran prostor za ljude u pokretu kojeg zajednički implementiraju Caritas Bosne i Hercegovine i Centar za pružanje usluga u zajednici Tuzla

0 0